Twee Europese titels Marjo Goelema

Foto: Aangeleverd
2 juli 2024, 22:04
Verlopen

WERKENDAM - In het Servische Belgrado werden de Europese Masters Kampioenschappen 2024 (EMK2024) gehouden.

Namens de Biesboschzwemmers kwamen daar vier masters aan de start. Wouter van der Stelt, Marjo Goelema, Mandy en Nico Swart hadden zich voor diverse persoonlijke nummers ingeschreven en zwommen ook gezamenlijk de 4x50m wisselslag estafette. De oogst was twee gouden medailles voor Marjo en daarnaast ook nog drie top tien noteringen. Marjo stond ingeschreven op de 50 en 100m schoolslag en nadat alle inschrijvingen bekend waren bleek zij met de snelste tijden ingeschreven te zijn in haar categorie. Het kampioenschap begon voor Marjo met de 100 meter en na 50m lag ze ruimschoots voor. In het tweede deel liep de voorsprong wel terug, maar het verschil was nog steeds duidelijk. Later op de 50m liet Marjo vanaf de start zien dat zij ook op dit nummer voor de winst ging. Ook nu was het verschil duidelijk en mocht ze opnieuw een gouden medaille ophalen.

Wouter en Mandy wisten beide een keer bij de beste acht van Europa te eindigen op een nummer. Wouter deed dit op zijn eerste nummer, de 800m vrije slag. Hij zwom daar zijn beste seizoentijd. Dit deed hij ook later op de 200m vrije slag en 50m rugslag. Mandy werd op de 200m schoolslag als nummer acht geklasseerd. Het doel om een persoonlijk record te zwemmen lukte niet, maar ze was wel tevreden over haar race. Voor Nico leverde de 200m rugslag niet het gewenste resultaat maar desalniettemin mag hij wel tevreden zijn met zijn 12e plaats. Nico, Marjo, Mandy en Wouter zwommen ook nog gezamenlijk de 4x50m wisselslag estafette en op dit nummer werd de derde top tien notering behaald. Alle vier zwommen goede tijden en dit resulteerde in een achtste plaats in hun categorie.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl