Gemeente gaat aan de slag met uitbreiding haven

Foto: Archief
5 juli 2024, 18:42
Verlopen

WERKENDAM - De gemeente Altena gaat na jarenlang plannen maken aan de slag met de uitbreiding van de haven van Werkendam.

De gemeente presenteerde donderdag een plan voor grondruil, herverkaveling en ingrijpende verbouwing. Sommige bedrijven zullen moeten worden verplaatst en ook een aantal huizen zal moeten worden gesloopt. Doel is de maritieme sector in de regio te verbeteren. Wethouder Hans Tanis geeft aan dat eerst wordt gestart met het optimaliseren van bestaand gebied en op termijn komt er een derde haven bij.

Het college heeft eerder deze week een zogenoemd voorbereidingsbesluit genomen en met enkele ondernemers in het gebied en het Regionaal Ontwikkelingsbedrijf Bedrijventerreinen zijn al afspraken gemaakt. Altena heeft een voorkeursrecht geplaatst op zeventien percelen. De gemeente heeft nu anderhalf jaar de tijd om het zogenoemde omgevingsplan definitief aan te passen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl