Verhuizing Christengemeente Altena naar Rijswijk

Foto: Pexels.com
5 juli 2024, 18:39
Verlopen

RIJSWIJK - De Christengemeente Altena gaat verhuizen van een woonboerderij aan de Uitwijksestraat 7 in Uitwijk naar het kerkgebouw de Wijnstok en de Rank van de voormalige Gereformeerde Kerk Giessen-Rijswijk in Rijswijk.

De gemeente Altena legde eerder een last onder dwangsom op voor het gebruik van de woonboerderij als kerkgebouw en heeft de Christengemeente aangegeven dat kerkdiensten en samenkomsten per 1 oktober op de locatie in Uitwijk moet worden beëindigd.

Het gebruik van de woonboerderij als kerkgebouw is in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente zou de functie op de locatie in Uitwijk wel kunnen toestaan als er geen sprake is van overlast. Echter is door de snelle groei van de Christengemeente de parkeerdruk toegenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl