Dreigende drinkwatertekort

Foto: Archief
8 juli 2024, 21:16
Lokaal Nieuws

GENDEREN - Volgens de Zuidelijke Rekenkamer dreigt er een tekort aan drinkwater in de provincie Noord-Brabant.

Daarom zoekt Brabant Water naar alternatieven, zoals het zuiveren van brak grondwater en zeewater. Er lopen twee pilotprojecten. Eén bij Genderen waar het waterbedrijf een proefinstallatie heeft om brak grondwater op te pompen en te zuiveren. Als die proef slaagt kan Brabant Water hier vanaf 2030 ruim 5 miljoen kubieke meter drinkwater produceren.

De tweede pilot wordt een zeewaterfabriek aan de Oosterschelde bij Bergen op Zoom om er zoutwater te zuiveren. Als alle projecten doorgang vinden, verwacht Brabant Water dat de drinkwatervoorziening rond 2029 op gewenst peil is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl