Wilhelminasluis bij Andel toch weer in gebruik genomen

Foto: Archief
8 juli 2024, 21:14
Lokaal Nieuws

ANDEL - De Wilhelminasluis bij Andel is weer in gebruik.

Sinds vrijdag 7 juni zorgde een technisch defect aan de tandwielen van de oostelijke Waaldeur ervoor dat de sluis gestremd was. Daarnaast liep er water in de deuren van de sluis. Omdat er onderdelen besteld moesten worden, hield Rijkswaterstaat rekening met een stremmingsduur van zes maanden.

Ondertussen zocht het naar een alternatief, en die lijkt gevonden. Met pluggen zijn de gaten inmiddels gedicht. Wekelijks monitort een aannemer de status van de pluggen. De scheepvaart kan is sinds zaterdag weer gebruikmaken van de Wilhelminasluis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl