College akkoord met uitbreidingsplannen gemeentehuis Almkerk

Foto: Archief
9 juli 2024, 22:48
Verlopen

ALMKERK - Het college van Altena heeft het voorlopig ontwerp en het budget voor uitbreiding van het gemeentehuis in Almkerk goedgekeurd. Als alles loopt zoals gepland start de bouw in 2026 en is de oplevering in 2027.

Het voorlopig ontwerp en de kostenraming worden in september voorgelegd aan de gemeenteraad. De architect gaat na vaststelling aan de slag met een definitief ontwerp. De gemeente Altena streeft naar werken op één locatie met voor al het kantoorpersoneel dezelfde mogelijkheden. Doordat de organisatie gegroeid is en omdat het huurcontract van de locatie in Wijk en Aalburg afloopt, is er behoefte aan uitbreiding van het huidige gemeentehuis.

De gemeenteraad heeft in de zomer van 2023 gekozen voor een ontwerp waarbij de voorkant van het gemeentehuis wordt uitgebreid. De extra vierkante meters die hiermee ontstaan, geven ruimte aan 160 nieuwe werkplekken en extra vergaderfaciliteiten. Daarnaast heeft de gemeenteraad verzocht de mogelijkheden voor een nieuwe raadszaal te verkennen. Deze is opgenomen in het voorlopige ontwerp en wordt onderdeel van een multifunctioneel vergadercentrum waar alle medewerkers van de gemeente gebruik van kunnen maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl