Nieuwe bestemming voor hoeve Kraaiveld

Foto: 's Heeren Loo
18 juli 2018, 09:13
Verlopen

SLEEUWIJK - Vanaf augustus 2018 heeft hoeve Kraaiveld in Sleeuwijk een nieuwe huurder: 's Heeren Loo, een landelijke aanbieder van zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking gaat de boerderij in gebruik nemen.

Het bijzondere woonhuis gaat ingezet worden als gezinshuis. Een gezinshuis biedt een thuis voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of die moeilijk verstaanbaar gedrag en/of autisme hebben. In het gezinshuis op hoeve Kraaiveld is er plek voor een echtpaar of koppel en vier kinderen. In het boerderijdeel biedt ’s Heeren Loo woonruimte aan 15 (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Deze bewoners gaan hier niet alleen wonen, zij gaan ook aan de slag op de boerderij. Op termijn komt er een winkel en/of kleine horecagelegenheid om de opbrengst van de moestuin te verkopen. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van de bewoners. Bewoners uit de omgeving met een zorgvraag die aansluit op ons aanbod en onze deskundigheid kunnen ook gebruik maken van bovengenoemde vorm van dagbesteding.

Een zorgorganisatie kan niet zonder goede medewerkers en toegewijde vrijwilligers. Op de website www.werkenbijsheerenloo.nl staan ook voor deze locatie nog vacatures open. Op 5 en 6 oktober organiseert ’s Heeren Loo een open dag. U kunt dan kennismaken met de organisatie en een kijkje nemen op de boerderij. Meer informatie over de tijden van de open dag vindt u vanaf september op de website: www.sheerenloo.nl/kraaiveld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl