Weinig bekeuringen op Sleeuwijkse Rijksstraatweg

Foto: Google
19 juli 2018, 11:37
Verlopen

SLEEUWIJK - Het controleren van de snelheid op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk heeft tot nu toe weinig bekeuringen opgeleverd, volgens het Werkendamse college naar aanleiding van vragen van het CDA.

Volgens het CDA zijn omwonenden de hardrijders, evenals de geluidsoverlast door het versleten wegdek, spuugzat. Bij controles, zowel opvallend als onopvallend, heeft de politie echter weinig hardrijders kunnen betrappen op de doorgaande weg. De Rijksstraatweg zal in 2020 op de schop gaan en dat moet de geluidsoverlast verminderen. Er zal dan nieuw asfalt worden aangebracht.

Het werk kan niet vervroegd worden, zoals verzocht was, stelt de gemeente Werkendam, omdat het werk gecombineerd wordt met werk aan de riolering. Dat heeft voorbereidingstijd nodig en zodoende kan het werk pas in 2020 starten. Om de buurt tegemoet te komen is onlangs wel een geluiddempend laagje aangebracht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl