Nieuw plan om drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan

Foto: Pixabay
10 augustus 2018, 10:43
Verlopen

ALTENA - In de drie Altena-gemeenten komt een nieuw plan om drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan. De drie gemeentebesturen nemen maatregelen die gebaseerd zijn op het eerder uitgebrachte advies van de jeugdraad.

De jongeren stelden in dat plan onder meer voor om voorlichting over drugsgebruik te verbeteren. Ook is geopperd om jongeren ontmoetingen te laten hebben met drugsverslaafde leeftijdgenootjes die behandeld worden in een kliniek. Verder zou een ‘gebruikersruimte’ voor jongeren die toch verslaafd zijn geraakt wenselijk zijn. Daar zit dan verplichte hulpverlening aan vast.

De jongerenraad wordt ook betrokken bij het nieuwe plan. Dit najaar moet er een plan van aanpak liggen, dat wordt dan overgedragen aan het nieuwe college van Altena na de fusie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl