Vandalisme op trekpontje in de Biesbosch

Foto: ANV Altena-Biesbosch
10 augustus 2018, 09:53
Verlopen

NIEUWENDIJK - Vandalen hebben vernielingen aangericht aan het trekpontje over de Bakkerskil in de Biesbosch. De ijzeren reling is verbogen en op het dek is brand gesticht.

Het pontje is sinds 2008 een belangrijke schakel in het Ooswaardpad. Met het pontje kan de oversteek over de Bakkerskil worden gemaakt. Het pontje is nog wel in de vaart. Vrijwilligers hebben het provisorisch gerepareerd. Men heeft geen idee wie de veroorzakers zijn van de vernielingen.

De Agrarische Natuurvereniging Altena Biesbosch, eigenaar van het pontje, is geschrokken van de vernielingen. Teleurgesteld ook, omdat dankzij een bijdrage uit het Biesbosch Streekfonds een financiële bijdrage het pontje een grote opknapbeurt kan krijgen. Dit gaat komende winter gebeuren. Het pontje gaat dan tijdelijk uit de vaart. Daarna kan het er weer voor jaren tegen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl