Ambitieuze coach wil met ACKC snel terug naar 2e klasse

Foto: ACKC
3 september 2018, 07:29
Verlopen

ALMKERK - Nog volop in de voorbereiding van de eerste helft van het veldseizoen 2018/2019 heeft de coach en de T.C. van ACKC de lat hoog gelegd en wil zeker in één van de competities veld/zaal met het 1e en 2e team een kampioenschap binnen halen, in ieder geval promotie naar de 2e klasse bewerkstelligen.

De voorbereiding is in volle gang, de teams hebben enkele oefenwedstrijden gespeeld tegen tegenstanders die nu in de 2e klasse uitkomen. Er werd gespeeld tegen Atlantis(Mijdrecht), Hoevenen (België), Movado (Dordrecht) en Dijkvogels (Maasdijk) allen met een goed resultaat. Er zal hier en daar nog wat aan de samenstelling van de teams worden geschaafd, maar coach den Hartog heeft samen met zijn assistent Geralt Meerman al enige vorm gegeven aan de teams waarmee op zaterdag 8 september de eerste competitiewedstrijd zal worden aangevangen. Enkele spelers zullen de start van de competitie missen vanwege trainingsachterstand of afwezigheid.

Het vlaggenschip van ACKC bestaat in eerste instantie uit 12 spelers: (Dames; Ingrid Dekkers, Marlies Kant, Natasja Kuipers, Sabine Meerman, Vera van der Meijden en Amber de Ruijter. Heren: Frank Bakker, Marvin van de Berg, Arné van Herwijnen, Rik Millenaar, Stef Mommers en Wietze de Vries. Ook in het 2e team staan er diverse spelers (ervaren en nieuwkomers) te trappelen, die in de loop van de competitie wellicht een belangrijke rol zouden kunnen gaan spelen in het 1e team.

De veldcompetitie 2018/2019 zal voor ACKC een speciaal tintje krijgen, er zal dit jaar een heuse derby plaatsvinden op 22 september tegen SKV Sleeuwijk dat ook dit seizoen weer mag uitkomen in de 3e klasse. Wat zou het mooi zijn als het rondom de velden vol zal staan met supporters van de groen/witten en de rood/witten. Een prachtig affiche gaat dat worden.

Komende zaterdag 8 september gaat het ACKC/Jeugdsportfondsteam op bezoek in Nieuwpoort/Langerak en zal het daar Triade treffen. Altijd een hele lastige tegenstander die zeker niet onderschat zal moeten worden.  De aanvang van de wedstrijd op sportcomplex Poortzicht in Nieuwpoort is 15.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl