Prijsvraag over afval in de gemeente Werkendam

Foto: Pixabay
8 september 2018, 16:09
Verlopen

WERKENDAM - In september gaan basisscholen in de gemeente Werkendam aan de slag met een lespakket over afval scheiden en hergebruik van grondstoffen. Hieraan gekoppeld is een prijsvraag voor alle inwoners over afval. De inzenders maken kans op het terugkrijgen van de eigen afvalstoffenheffing van 2017.

Afval is een grondstof, maar alleen goed gescheiden. De fossiele brandstoffen raken op. Natuurlijke grondstoffen raken uitgeput. Veel afval kan goed gerecycled worden. Vaak is het een goede grondstof voor nieuwe producten. Door afval te gebruiken als grondstof voorkomen we dat grondstoffen op raken. Maar dan is het belangrijk het afval goed te scheiden. Anders kan het vaak alleen verbrand worden. Dat is dubbel jammer. Jammer van goed bruikbaar materiaal en jammer voor de portemonnee.

De prijsvaag is in te vullen op www.werkendam.nl/prijsvraagafval. Antwoorden zijn te vinden op www.afvalscheiden.nu. Meedoen kan tot 1 oktober. Woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, worden de prijswinnaar bekend gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl