Terugblik Open Monumenten Klassendag 2018

Foto: Bibliotheek Altena
12 september 2018, 07:53
Verlopen

ALTENA - Voorafgaand aan de Nationale Open Monumentendag vond op 6 en 7 september de jaarlijkse Open Monumenten Klassendag plaats. 304 leerlingen uit groep 7 en 8 volgden een rondleiding bij één van de monumenten uit de omgeving.

Er waren twee verschillende programma’s. 139 leerlingen namen deel aan een programma met het thema ‘Europa’, bij Voetveer Woudrichem. Verhalenverteller Bastiaan was aanwezig en er werd Jeu de Boules gespeeld. 165 leerlingen bezochten het pas gerenoveerde Fort Giessen. Doel van de Open Monumenten Klassendag is dat kinderen in aanraking komen met erfgoed uit de eigen omgeving.

Erfgoed Altena en De Bibliotheek CultuurPunt Altena hebben de afgelopen jaren samengewerkt om een nieuw educatieproject op te zetten voor Fort Giessen. Met de renovatie van de afgelopen jaren en de ontwikkeling van het educatieproject ‘Langs de Linie’ voor groep 7/8, worden de vondsten toegankelijk gemaakt voor een groter publiek. Tijdens de Open Monumenten Klassendagen in september bezochten zo’n 165 leerlingen het nieuwe educatiepark en werd het project voor de eerste keer uitgevoerd. In het park ontdekten de leerlingen dat, hoewel Nederland niet meevocht tijdens de Eerste Wereldoorlog, de oorlog wel veel impact heeft gehad in de direct omliggende landen maar ook in het Land van Heusden en Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl