Focus op God koopt Wapen van Emmickhoven in Almkerk

Foto: Facebook Regio Woudrichem
16 september 2018, 09:01
Verlopen

ALMKERK - De gemeente Focus op God heeft in Almkerk restaurant 't Wapen van Emmickhoven aangekocht. Het gebouw wat prominent aanwezig is in de kern van Almkerk zal in 2019 omgebouwd worden tot kerk.

Voor het benodigde geld is al ruim 90% ingezameld en de resterende 10% zal door middel van een ‘stoeltjes actie’ bij elkaar gespaard worden. Nu komt de geloofsgemeenschap nog bijeen in ’t Verlaat in Almkerk, maar volgend jaar zal dat dus in ’t Wapen van Emmickhoven zijn.

Op de Facebookpagina van Regio Woudrichem is een storm van kritiek te lezen op de komst van ‘nog een kerk’ in Almkerk. De één vindt het jammer dat het restaurant verdwijnt, terwijl andere mensen vraagtekens zetten bij de verkeersdrukte die elke zondag zal ontstaan in de smalle en moeilijk toegankelijke toegangsweg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl