Welkomstconcert in het kader van Altena Bruist!

Foto: Pixabay
4 december 2018, 20:35
Verlopen

HANK - Voor het afscheid van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn het afgelopen jaar diverse initiatieven vanuit de samenleving ontstaan op cultureel en sportief gebied.

De samenwerkende gemeenten hebben een deel van deze initiatieven omarmd om de inwoners van alle 21 kernen van de toekomstige gemeente Altena met elkaar te verbinden door cultuur, muziek en bewegen op weg naar één Altena. In 2018 hebben al diverse succesvolle evenementen plaatsgevonden. Na al deze momenten van afscheid komt ook het moment om een nieuw begin te vieren. Dit wil men graag doen tijdens het welkomstconcert dat Altena Brass gaat geven op zaterdag 5 januari 2019 van 16.00 tot 17.30 uur in de OLV Kerk aan de Kerkstraat 15 in Hank. 

Altena Brass hoopt op 5 januari 2019 door middel van dit concert de nieuwe gemeente een imposante muzikale start te geven die symbool staat voor het nieuwe Altena. 21 kernen Tijdens het concert passeren alle 21 kernen die Altena rijk is muzikaal de revue. Voor elke kern wordt er een passend stuk ten gehore gebracht. Denk hierbij aan ‘Sunrise over Blue Ridge’ van Dan Price, ‘Suite Gothique’ van Léon Boëllman en nog veel meer arrangementen die horen bij ons Altena. De voorzitter van Altena Brass, Pieter van Rijswijk, vertelt u op de avond zelf bij welke kernen welk arrangement hoort.

Muzikale vrienden uit Altena in de deelstaat Nordrhein Westfalen in Duitsland, vertegenwoordigd met hun kerkkoor van de Lutherkirche aldaar, zullen hun muzikale felicitaties overbrengen en het geheel in een breder internationaal perspectief trekken. Altena houdt tenslotte niet op bij de Bergsche Maas of Merwede. Ook staat het Christelijk Mannenkoor ‘Altena’ het geheel bij met muzikale hulp. Het concert wordt op passende wijze afgesloten waarbij alle muzikale deelnemers, inclusief alle gasten, betrokken worden. Aanmelden kan via www.altena2019.nl/altenabrass.

Op 5 januari vindt ook het concert van Jeugdfanfare JA! plaats om 19:00 uur in ’t Uivernest te Hank. Aanmelden hiervoor kan op www.jeugdfanfarealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl