Werkendam wordt weer genoemd in filetop van Nederland

Foto: Pixabay
28 december 2018, 12:32
Verlopen

WERKENDAM - De cijfers die de ANWB donderdagmorgen bekend maakte liegen er niet om. Vorig jaar was de A27 tussen Lexmond en Werkendam al het grootste knelpunt van Nederland, de files zijn daar alleen maar drukker geworden.

Naast dat bekende knooppunt is ook de filezwaarte op de A15 tussen Gorinchem en Papendrecht toegenomen. Daardoor is Gorinchem met maar liefst 2 punten vertegenwoordigd in de top 10 van ‘s lands grootste knelpunten. De filezwaarte op de A27 nam afgelopen jaar met maar liefst 34% toe. Dat is veel meer dan de gemiddelde landelijk groei van 20%, die al behoorlijk is.

Een eenduidige verklaring heeft de ANWB niet voor de toename van de files. Wat de oorzaak ook moge zijn, de cijfers lijken de noodzaak van de geplande verbredingen van de A15 en A27 te onderstrepen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl