Mogelijke huisvesting van arbeidsmigranten op de Bruine Kilhaven

Foto: Archief
15 februari 2019, 15:49
Verlopen

WERKENDAM - Een ondernemer wil zeventien arbeidsmigranten gaan huisvesten op bedrijventerrein Bruine Kilhaven in Werkendam. Zij worden dan verdeeld over vijftien kamers in een nog te verbouwen pand.

Het door de ondernemer ingediende plan, dat nog wacht op groen licht, hangt samen met de eerder aangekondigde proef dat de gemeente Altena wil houden met het huisvesten van arbeidsmigranten buiten woonwijken. Als raad en college van Altena akkoord gaan, mogen er een jaar lang arbeidsmigranten wonen.

Daarna wordt gekeken of de overeenkomst met een jaar wordt verlengd. Het is de bedoeling dat dat op meer plaatsen gaat gebeuren. Per voormalige gemeente kan op maximaal drie plekken woonruimte worden gerealiseerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl