Lagere vaccinatiegraad in voormalig Aalburg en Werkendam

Foto: Pixabay
17 februari 2019, 10:34
Verlopen

ALTENA - De voormalige gemeenten Aalburg en Werkendam zijn twee van de drie Brabantse gemeenten die een lagere vaccinatiegraad hebben dan de gewenste 90 procent. Dit blijkt uit cijfers van de GGD Brabant over 2018.

De GGD gaat ervan uit dat de lage vaccinatiegraad in Aalburg en Werkendam wordt veroorzaakt door mensen die om religieuze redenen afzien van vaccinatie. In Aalburg en Werkendam varieert het percentage tussen de 82,4 en 86,2 %. Kinderen in Nederland worden door middel van verschillende prikken ingeënt tegen onder meer difterie, kinkhoest, polio en meningokokken.

Op het moment dat kinderen 2 jaar worden, is landelijk gezien 90,2 procent van de kinderen tegen alle ziektes ingeënt volgens het Rijksvaccinatieprogramma. In 2014 lag dat percentage nog op 91,2. De cijfers over inenting tegen baarmoederhalskanker laten een groter verschil zien per gemeente. In Aalburg haalt slechts 22,2 procent van de 14-jarige meisjes de prik.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl