Vrouwen in debat in Xinix tijdens Internationale Vrouwendag

Foto: Nicole Roubos
3 maart 2019, 11:14
Verlopen

NIEUWENDIJK - Op 8 maart is het 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. Voor Dianne van Gammeren en Hannie Visser-Kieboom een mooie aanleiding om prominente vrouwen te vragen wat zij vinden dat vrouwen de afgelopen 100 jaar hebben bereikt en welke kansen en uitdagingen er nog in Altena liggen?

Hennie Schermers, Marjolijn Wilschut, Wendy van Ooijen, Karin Struijk, Kiara Rentrop en Annette van der Werf gaan in Poppodium Xinix Nieuwendijk het gesprek met elkaar aan. Dianne van Gammeren en Hannie Visser-Kieboom gaven gehoor aan een oproep van Vrouw en Altena aan de achterban om een event te organiseren rondom een actueel maatschappelijk thema. Ook wordt traditiegetrouw rond Internationale Vrouwendag jaarlijks door Hannie Visser-Kieboom de Toontje Sprenger Pluim uitgereikt aan een vrouw die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden op het gebied van politiek. Vorig jaar nam landbouwminster Carola Schouten, voormalig boerendochter uit Altena, de prijs in ontvangst. De avond wordt feestelijk afgerond met een optreden van singer/songwriter Kris Delmhorst uit New York. Zij treedt op in het kader van het Xinix Rootscafé.

De ontvangst is vanaf 19.00 uur in Poppodium Xinix Nieuwendijk. Het programma begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.vrouwenaltena.nl voor 10 euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl