Altena gaat systeem ontwikkelen om uitgaven in beeld te krijgen

Foto: Archief
6 juli 2019, 06:59
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat een systeem ontwikkelen om sneller een beeld te krijgen van de uitgaven voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Jeugd- en Participatiewet.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen die de fractie van de VVD. VVD Altena vroeg in een brief om opheldering over het dreigende tekort van 900.000 euro op de uitvoering van de WMO. Volgens de VVD moest de wethouder al eerder hebben geweten over dat tekort. Weliswaar was een week eerder al bij de ambtenaren bekend dat er mogelijk een tekort was, maar het duurde vervolgens nog even voordat de cijfers waren uitgewerkt.

Burgemeester en wethouders schrijven verder dat het opstellen van de begroting veel tijd heeft gekost vanwege de fusie van de drie gemeenten. Bovendien is er volgens burgemeester en wethouders in Altena vanwege die fusie een bepaalde financiële onzekerheid, die nog eens wordt versterkt doordat voor de Jeugdwet, WMO en Participatiewet uitgaven worden gedaan waarvan de hoogte van tevoren nog niet vaststaat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl