Tijdelijk minder rijstroken Merwedebrug vanwege onderhoud

Foto: Archief
10 juli 2019, 12:50
Verlopen

SLEEUWIJK - Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem. Hierdoor zijn er tijdelijk minder rijstroken beschikbaar voor het verkeer.

De rechterrijstrook richting Utrecht wordt van 15 juli tot en met 18 juli ’s nachts afgesloten. De week daarop, van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli wordt de rechterrijstrook richting Breda afgesloten. Per rijrichting blijft dus telkens een van de twee rijstroken beschikbaar. De afsluitingen duren van 21.00 uur s’avonds tot 05.00 uur in de ochtend. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De vaargeul onder de klep van de brug is daarom gestremd. De vaargeul onder de vaste brug blijft beschikbaar voor de scheepvaart. 

Kijk voor actuele informatie op www.vanAnaarBeter.nl of bel 0800-8002. De Merwedebrug wordt in de toekomst vervangen door twee nieuwe bruggen (www.a27houtenhooipolder.nl). Tot aan de nieuwbouw houdt Rijkswaterstaat de huidige brug extra in de gaten en voeren ze regelmatig onderhoud uit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl