Minder woningen verkocht in Altena, maar prijzen stijgen wel

Foto: Archief
13 juli 2019, 10:50
Verlopen

ALTENA - Het aantal verkochte woningen in onze regio is in het tweede kwartaal met 13 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Tegelijkertijd stegen de prijzen tot gemiddeld 288.000 euro per woning. Dat is een record voor de regio. Vijf jaar geleden lag die gemiddelde prijs nog op 224.000 euro. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van makelaarsvereniging NVM. De regio wijkt af van het landelijke beeld.

Over heel Nederland gezien nam het aantal verkochte woningen juist toe, net als het aanbod. Volgens de NVM-cijfers wordt een woning gemiddeld binnen 45 dagen verkocht, maar daar wordt ook de periode van 32 dagen bij gerekend die mensen nodig hebben om de financiering rond te krijgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl