Nieuwe kassen langs de Ruigenhoekweg in Woudrichem

Foto: Archief
13 juli 2019, 10:47
Verlopen

WOUDRICHEM - Het leegstaande kassencomplex langs de Ruigenhoekweg in Woudrichem wordt waarschijnlijk gesloopt. Er komen nieuwe kassen voor in de plaats.

Bij de eigenaar van de kassen heeft zich vanwege de verplaatsing van een tuinbouwbedrijf ‘zeer recent’ een gegadigde voor de overname van de kassen gemeld, schrijft het college in de beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD. De VVD had graag gezien dat langs de Ruigenhoekweg een zonneweide gerealiseerd zou worden.

Burgemeester en wethouders zien echter geen aanleiding om met de huidige eigenaar van de kassen te gaan praten over een alternatieve invulling van het terrein. De locatie heeft op basis van het bestemmingsplan Buitengebied Woudrichem niet alleen een specifieke bestemming voor glastuinbouw, maar is ook aangemerkt als ‘wijzigingsgebied doorgroeimogelijkheden glastuinbouw’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl