Veel meldingen over onkruid bij gemeente Altena

Foto: Altena TV
16 juli 2019, 20:48
Verlopen

ALTENA - Op sociale media verschijnen veel klachten over onkruid op openbare plekken. "Wat erg dat ze van zo’n prachtig dorp het verwaarlozen", reageert iemand op Facebook over de kern Dussen.

Het ziet er anders uit dan de inwoners van onder andere Hank, Dussen en Sleeuwijk gewend zijn. Het straatbeeld wordt ontsierd door het onkruid in de bebouwde kom. Dat zorgt online voor veel onbegrip richting de gemeente Altena. Raadslid Christian Alderliesten van Progressief Altena reageert ook op de commotie: “Gewoon een melding doen bij de gemeente, de aannemer werkt volgens beeldbestek en zal hier zeker extra langs moeten als ik die foto’s zo zie.”

De gemeente mag sinds 2016 geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken. Daarom maakt men gebruik van milieuvriendelijke middelen zoals heet water, hete lucht, vegen en borstelen. Deze aanpak heeft alleen effect op het bovengrondse deel van de plant, waardoor het minder effectief is. Het onkruid groeit daardoor ook sneller terug. De gemeente Altena veegt drie keer per jaar.

De gemeente Altena laat in een reactie weten zich bewust te zijn van de klachten. De nieuwe borstelronde staat gepland in begin augustus. Ook is de gemeente bezig met een nieuwe aannemer die de werkzaamheden voor zijn rekening gaat nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl