Gemeente Altena waarschuwt voor trampolines in speeltuintjes

Foto: Gerrit de Joode
23 juli 2019, 18:27
Verlopen

ALTENA - Het is gevaarlijk om eigen glijbanen en trampolines in openbare speeltuinen te plaatsen.

De gemeente Altena waarschuwt dat het niet is toegestaan om speeltoestellen voor particulier gebruik in openbare speeltuinen te plaatsen. Het is gevaarlijk en in de speeltuinen is vaak geen toezicht. In de openbare speeltuinen zijn de toestellen geplaatst door de gemeente en verankerd in de grond. Ook zijn deze zorgvuldig gekeurd en geselecteerd voor het gebruik.

Op meerdere plaatsen zijn speeltoestellen geplaatst en moeten zo snel mogelijk weer weg worden gehaald. Een openbare speelruimte moet aan hele andere eisen voldoen dan speelgoed bij iemand thuis in de tuin. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vaak ook worden de speeltoestellen gebruikt door kinderen in diverse leeftijdscategorie├źn. Dit levert gevaar op voor de spelende kinderen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl