Meander laat huurwoningen onderzoeken op veiligheid zonnepanelen

Foto: freeimages.com
10 augustus 2019, 14:56
Verlopen

ALTENA - Woonservice Meander laat de zonnepanelen van enkele tientallen huurhuizen onderzoeken, nadat eerder brand uitbrak in het dak van een Werkendams huis.

Hoewel nog niet zeker is dat de brand is ontstaan door de zonnepanelen, worden ze uit voorzorg gecontroleerd. Het onderzoek neemt ongeveer een week in beslag. De panelen en omvormers van enkele tientallen huizen worden gecontroleerd. Het gaat om de installaties van hetzelfde type die in dezelfde periode zijn geplaatst. Bij de brand van 1 augustus j.l. in de woning aan de Floreffestraat in Werkendam werd de bovenverdieping van het hoekhuis verwoest. Het pand is volgens Woonservice Meander zeker drie maanden onbewoonbaar.

De woningcorporatie kan nog niet met zekerheid zeggen of de zonnepanelen en de bijbehorende installatie inderdaad de oorzaak waren. Mogelijk ging het om kortsluiting in de omvormer van de zonnepanelen. De brandweer stelt dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat de zonnepanelen de oorzaak waren, maar kan dat niet met honderd procent zekerheid zeggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl