Edwin Straver doet mee aan de Dakar Rally 2020

Foto: Archief
18 augustus 2019, 19:48
Verlopen

RIJSWIJK - De 48-jarige Edwin Straver uit Rijswijk, van het gelijknamige rallyteam, kondigt op zijn Facebookpagina aan dat hij in 2020 deel zal nemen aan de Dakar Rally in Saoedi-Arabië.

Op de laatste dag van de Dakar Rally 2019 werd Edwin Straver winnaar van de Motul Originals, beter bekend als het kistklassement voor motorrijders die het zonder enige vorm van assistentie doen, met alleen een kistje spullen. Elke dag was het de uitdaging om überhaupt de finish te halen. Straver kreeg de overwinning min of meer in de schoot geworpen, omdat klassementsleider Mark Tielemans op de voorlaatste dag met tien gebroken ribben uitviel. “Maar ik heb het niet cadeau gekregen”, stelde Straver toen. “Ik heb er alles voor moeten doen.”

Na afloop van de Dakar Rally van vorig jaar gaf de onderhoudsmonteur uit Rijswijk aan dat hij nog eens goed moest nadenken of hij zou gaan deelnemen aan Dakar 2020. De kogel is dus nu door de kerk. Daarmee begint voor Edwin Straver een periode van hard trainen, het inschrijfgeld bij elkaar verdienen met sponsoren en zijn materialen in orde maken. De start van de eerste etappe van de Dakar Rally staat gepland op zondag 5 januari 2020.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl