Burgerstem Altena nodigt wethouder uit voor ritje in rolstoel

Foto: Sander van Strien
20 augustus 2019, 09:40
Verlopen

ALTENA - Burgerstem Altena heeft wethouder Roland van Vugt uitgenodigd voor een ritje in een rolstoel. Volgens de partij zijn er in de gemeente Altena op te veel plekken de op- en afritten te steil, waar mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel de stoep afkunnen.

Op sommige plekken zijn er te weinig op- en afritten, zoals de Sasdijk in Werkendam waar volgens de partij over een lengte van meer dan een kilometer, maar één afrit is. Goede voorbeelden noemt de partij ook. De juiste afritten zijn onder meer aan de Nonnenweer, bij het trottoir aan de Bron, de Kerkstraat en de drie afritjes bij het hertenkamp aan de Bruigomstraat.

Naast Van Vugt zijn ook andere wethouders die te maken hebben met kwetsbare inwoners welkom. Op dinsdag 20 augustus hebben het college en een aantal ambtenaren van de buurgemeente Gorinchem al een themasessie gehad over toegankelijkheid en daarbij zelf een rit met een rolstoel gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl