Vermilion start in september toch met bouwkundige opnames

Foto: Archief
23 augustus 2019, 16:37
Verlopen

ALTENA - Vermilion start 9 september met een representatieve bouwkundige opname die de huidige staat in kaart brengt van woningen en bedrijfspanden in de omgeving van de gasvelden Waalwijk-Noord, Loon op Zand en Loon op Zand-Zuid. Dit terwijl de gemeente Altena schriftelijk om een uitstel heeft gevraagd.

De betrokken gemeenten vrezen dat inwoners en ondernemers zullen denken dat het uitbreiden van het boren naar gas al definitief is, als ze hun huis moeten laten onderzoeken. Vermilion heeft de betreffende gemeenten laten weten dat het niet zelf mag beslissen wanneer aan de voorwaarden in instemmingsbesluiten wordt voldaan. Vandaar dat Vermilion op 9 september met het project van start gaat. Voor de gemeente Altena gaat het om opnames in de dorpen Drongelen, Meeuwen, Babyloniënbroek, Eethen, Genderen en een groot deel van Wijk en Aalburg.

Het project wordt uitgevoerd door Thorbecke, een gespecialiseerd ingenieursbureau. Inspecteurs van Thorbecke leggen de huidige bouwkundige staat van een pand vast (zowel de buiten- als binnenkant). De bewoners/eigenaren van de geïnspecteerde woningen/panden ontvangen na de opname een inlogcode voor de toegang tot een beveiligde website, waar zij het opnamerapport van hun woning/pand kunnen inzien, downloaden en printen. Bewoners/eigenaren die niet willen meewerken, kunnen dit aan Vermilion doorgeven.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft Vermilion’s winningsplannen voor de gasvelden Waalwijk-Noord, Loon op Zand en Loon op Zand-Zuid eind vorig jaar goedgekeurd. Onderdeel van de goedkeuring is dat de minister Vermilion verplicht binnen een jaar een representatieve bouwkundige opname uit te voeren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl