Wilhelmina’26 wint eerste Altena Cup

Foto: Vincent Honings
25 augustus 2019, 14:11
Verlopen

GIESSEN - Ruim 3000 fanatieke voetballers waren afgelopen zaterdag actief op de sportcomplexen in Altena voor de Altena Cup. Wilhelmina'26 won uiteindelijk in de finale van GRC 14.

De finale bij de eerste elftallen werd gespeeld tussen GRC 14 en Wilhelmina’26 op het sportpark van GRC 14. In de finale duurde het lang voordat er gescoord werd. Christiaan van de Velden maakte het eerste doelpunt in de wedstrijd voor Wilhelmina’26, echter kwam het daarna snel op 1-1 door een doelpunt van Ousmane Traore van GRC 14. Strafschoppen hebben uiteindelijk de winnaar bepaald. Door een misser van Marco Strik van GRC 14 kon Wilhelmina’26 de eerste Altena Cup in ontvangst nemen. Daarnaast mag de club uit Wijk en Aalburg de wedstrijd tussen FC Altena en een betaald-voetbalclub organiseren. In de wedstrijd om de tweede en derde plaats was Sleeuwijk te sterk voor de Dussense Boys, Sleeuwijk won met 3-0.

De Altena Cup was volgens velen een succesvolle opening van het voetbalseizoen. Het ging naast het spel ook om aandacht voor de vele maatschappelijke activiteiten. Denk aan de Gezondere Sportkantine, een landelijk initiatief van Team-Fit en Voedingscentrum Eerlijk over Eten. Maar ook aan Jongeren op Gezond Gewicht, Rookvrije sportparken in Altena, Nix18 van GGD West Brabant, vegetarische producten van Schouten Europe en Hak Conserven (beide uit Giessen), Oerfit Altena en Beleef Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl