Snelheid geboden met nieuw sportbeleid in Altena

Foto: Archief
6 september 2019, 08:46
Verlopen

ALTENA - “Het beleid van de vorige drie gemeenten was zeer verschillend. Sportverenigingen willen weten waar ze aan toe zijn,” aldus Arie-Pieter Verdoorn van CDA Altena.

Wat het CDA betreft moet het college snel aan de slag met het nieuwe sportbeleid in de gemeente Altena. CDA Raadslid Arie-Pieter Verdoorn geeft aan dat hij diverse signalen heeft ontvangen van sportverenigingen die nu in onzekerheid zijn over het nieuwe beleid en de subsidie die zij gaan ontvangen. Bovendien hebben de sportverenigingen de subsidiegelden in 2019 veel later ontvangen. Volgens Verdoorn zijn deze inkomsten erg belangrijk en zorgen ervoor dat verenigingen kunnen voortbestaan. Hij stelt hierover schriftelijke vragen aan het College van B en W.

Verdoorn wil weten wanneer het sportbeleid in Altena wordt vastgesteld en vraagt om alle sportverenigingen hierover te informeren door een informatieavond voor de sportverenigingen te organiseren. De sportverenigingen in Altena staan voor zware opgaven. Kinderen aan het sporten krijgen, duurzame energie gebruiken, vrijwilligers aantrekken en evenementen organiseren. Sportclubs in Altena moeten veel ondernemen, maar hebben niet altijd genoeg menskracht daar hoort onzekerheid over het nieuwe beleid en subsidies niet bij aldus Verdoorn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl