Iedereen blij naar huis op Open Monumentendag

Foto: Erfgoed Altena
17 september 2019, 12:08
Verlopen

ALTENA - Zo’n 1500 mensen hebben in het afgelopen weekend een monument bezocht of een activiteit van Erfgoed Altena bijgewoond. Met het thema ‘Plekken van Plezier’ gingen alle bezoekers blij naar huis.

Onder de 1500 bezoekers waren zo’n 500 kinderen die meededen aan de Open Monumenten Klassedag. De scholen bezochten Fort Giessen, de vesting Woudrichem en de molens in de streek. Kinderen die de vesting Woudrichem bezochten werden in het Jacoba Cultuurhuis getrakteerd op een feestelijke voorstelling van Chris van Kuilen en Carola Loeve over Jacoba Beieren. De kinderen mochten een echte ‘hofdans’ instuderen met Jacoba. Voor het eerst bezochten ook groep 5 en 6 een monument, zij werden ontvangen door de molenaars in Hank, Werkendam, Veen en Sleeuwijk.

De overige duizend bezoekers bezochten de erfgoedavond in de Werf, het voormalige raadhuis in Eethen, Fort Giessen, kasteel Dussen, het Andries Visserhuis in Werkendam en de molens in de streek. In de vesting kon een bezoek gebracht worden aan het Jacoba Cultuurhuis en de kerken. Ook brachten veel mensen een bezoek aan de Kunstroute, kunst die vaak getoond werd in monumentale panden zoals bijvoorbeeld het oude gemeentehuis aan de Kerkstraat in de vesting Woerkum. Meer informatie over alle activiteiten is terug te lezen op www.erfgoedaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl