Boetes voor appen en bellen in verkeer in Altena flink toegenomen

Foto: Pixabay
13 maart 2021, 18:22
Verlopen

ALTENA - Even een appje versturen in de auto of toch even dat belletje plegen op de fiets. Het kwam appende en bellende bestuurders duur te staan. Dat schrijft het AD.

In heel Nederland steeg het aantal appboetes tussen 2019 en 2020 met ruim 40 procent, in twee jaar tijd is zelfs sprake van een ruime verdubbeling. Vorig jaar werden in totaal ruim 168.000 boetes uitgedeeld aan appende en bellende bestuurders. Op die manier werd in totaal 32,4 miljoen euro opgehaald.

Ook Altena zag het aantal appboetes flink toenemen: van 170 boetes in 2019 naar 470 vorig jaar. Het gaat om een stijging van 176,5 procent en daarmee bracht de gemeente Altena bijna 109.000 euro aan appboetes in het laatje van het Centraal Justitieel Incassobureau. De grote toename is deels te verklaren doordat telefoongebruik op de fiets vanaf 1 juli 2019 niet meer is toegestaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl