VVD Altena: ‘Altena kan niet zonder de binnenvaart’

Foto: Archief
13 maart 2021, 18:17
Verlopen

ALTENA - De binnenvaart is voor de gemeente Altena een belangrijke sector. Men noemt de havens van Werkendam dan ook niet voor niets: dé garage van de binnenvaart.

Veel mensen vinden hier werk. Maar blijft dat zo? Hoe ziet de toekomst van deze bedrijfstak er uit? Welke veranderingen komen er op ons af? En hoe behouden wij als Altena onze koppositie in deze bedrijfstak? Op deze vragen werd op maandag 8 maart een antwoord gegeven tijdens een door de VVD Altena georganiseerde webinar over innovaties in de binnenvaart. Onderwerpen rond innovatie, milieu en werkgelegenheid werden vertolkt door experts van Wärtsilä, Expertise-en InnovatieCentrum Binnenvaart en Branchevereniging Werkendam Maritime Industries (WMI). Bovendien was er politieke aandacht en werd de binnenvaart door VVD-kandidaat Tweede Kamerlid Tim Simons getypeerd als ‘de stille motor van de economie’. Iets wat door de fractievoorzitter van de VVD Altena werd onderstreept met zijn statement: ‘Altena kan niet zonder de binnenvaart’.

Al met al een interessante avond. Zowel voor mensen die al enigszins bekend zijn met de bedrijfstak. Maar ook voor de leek die wel eens wilde horen wat er nu allemaal leeft in deze sector. VVD Altena is van plan om vaker online bijeenkomsten te organiseren over belangrijke onderwerpen. Onderwerpen die leven in Altena. Voorlopig nog in de vorm van een webinar. Maar als het even kan straks weer in fysieke bijeenkomsten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl