BC Virtus wint duel met meerdere gezichten

Foto: Ron Dekker
9 november 2021, 15:44
Verlopen

WERKENDAM - De thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag van Virtus tegen Baros was een wedstrijd met verschillende gezichten. Helaas had niet alles met basketbal te maken.

Vanaf de beginfase waren de Werkendammers los. Ze speelden de man-to-man verdediging van de bezoekers helemaal stuk wat resulteerde in een prachtige en dik verdiende 40-17 na 10 minuten spelen. Opvallend waren de 5 punten, in de laatste minuut van het 1e kwart, van jeugdspeler Bas van der Stelt die zijn debuut maakte in Heren 1. De toon was gezet en de frustratie bij de tegenstander werd almaar groter. De scheidsrechters moesten het ontgelden en kregen veel commentaar van de coach en spelers van Baros. Nadat de coach al naar de tribune werd verwezen, was het nog niet gedaan met alle kritiek. Met vele technische fouten tot gevolg. Dit ontsierde het basketbalfeestje voor Virtus. Zij hielden het hoofd koel totdat er in het vierde kwart een opstootje plaatsvond en het tot een handgemeen kwam.

Gelukkig werd de zaak snel gesust, maar Cas Vos moest het aan Werkendamse kant ontgelden en werd ook voor de rest van de wedstrijd gediskwalificeerd. De wedstrijd werd afgesloten met 3 diskwalificerende fouten voor het team van Baros en dus één voor Virtus. Met nog 7 minuten te spelen en 17 punten voor was het zaak de gemoederen rustig te houden en dit lukte Virtus ook. Uiteindelijk pakt Virtus de winst met een teamprestatie met maar liefst 5 spelers in de dubbele cijfers. Komende zaterdag speelt Virtus thuis een bekerwedstrijd om 15.00 uur tegen Celeritas-Donar uit Groningen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl