Een derde ei voor visarend paar in de Biesbosch

Foto: Webcam vogelbescherming.nl/beleefdelente
29 april 2022, 17:27
Verlopen

WERKENDAM - Het visarend-vrouwtje in de Biesbosch heeft inmiddels ook het derde ei gelegd.

Woensdag 20 april werd het eerste ei in het nest gespot. Op maandagavond 25 april, zo’n 5 dagen later, heeft ze haar tweede ei gelegd. Nu is daar op dinsdag 26 april ook een derde ei bij gekomen. Bij het nest hangt een camera zodat live op internet te volgen is wat de ontwikkelingen bij het nest zijn.

In totaal broeden er drie visarendpaartjes in de Biesbosch dit jaar. Die krijgen allemaal op hun beurt twee a drie eieren, wat zou betekenen dat er later dit jaar wellicht negen jonge visarenden uitvliegen in de Biesbosch.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl