Wmo-cliënten in Altena zeer tevreden

Foto: Archief
22 september 2018, 07:49
Verlopen

ALTENA - Elk jaar voeren gemeenten een anoniem onderzoek uit naar de ervaringen van inwoners die ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Het heeft betrekking op alle Wmo gebieden: hulpmiddelen, deeltaxi, begeleiding, hulp bij het huishouden of vervoer. De gemeente krijgt inzicht in hoeverre de voorzieningen de Wmo-doelen realiseren, met name op het gebied van zelfredzaamheid en participatie. En wat blijkt? Wmo-cliënten uit Altena zijn zeer tevreden over het contact met hun gemeente en de kwaliteit van de ondersteuning. Vorig jaar was de bekendheid met de onafhankelijke cliëntondersteuning laag. Nu is die verdubbeld. Loket Altena (gemeenten Werkendam en Woudrichem) stuurt een folder mee met de afspraakbevestiging voor het keukentafelgesprek. Aalburg biedt in de (schriftelijke) afspraakbevestiging de inzet van een onafhankelijk cliëntondersteuner aan.

De cliënten uit Aalburg gaven hun gemeente het hoogste cijfer, namelijk een 7,7. Werkendam kwam uit op een gemiddelde van 7,6 en Woudrichem op 7,5. Het landelijk gemiddelde is 7,2.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl