Nieuw ruilpunt voor kinderkleding in Woudrichem

Foto: Perswinkel
30 augustus 2018, 21:03
Verlopen

WOUDRICHEM - Vanaf 12 september start KrijgdeKleertjes een nieuw ruilpunt in De Werf in Woudrichem. Iedere tweede woensdag van de maand kunnen ouders hier van 9.00 tot 11.00 uur terecht om kinderkleding te ruilen.

De ruilochtend vindt plaats tijdens het Kind en Koffie-Café, de nieuwe naam voor de Buitengewone Babyborrel van Kinderopvang BuitenGewoon. Ouders zijn hier van harte welkom met hun kinderen om koffie en thee te drinken en met andere ouders kennis te maken. Statushouders van Vluchtelingenwerk komen helpen met kleding uitzoeken en natuurlijk ook om samen met hun kinderen te integreren met andere ouders tijdens deze koffie-ochtenden. Bibliotheek Cultuurpunt Altena is natuurlijk ook aanwezig met boekstart en de bibliotheek is open.

Kinderen groeien als kool, maar wat doe je met de kleding waar je kind niet meer in past? Die ruil je. In heel Nederland zijn ruilpunten van KrijgdeKleertjes waar ouders bij vrijwilligers hun kinderkleding kunnen ruilen. Wie kinderkleding over heeft, kan deze langs brengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is goed voor het klimaat en ook nog eens gezellig. In Woudrichem kunnen ouders vanaf 12 september terecht om de maten 50 t/m 140 te ruilen. De ruilochtenden vallen samen met het Kind&Koffie-Café waar ruilers andere ouders en kinderen kunnen ontmoeten. 

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is de website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten opgeruimd houden, dat is de gedachte achter de site. Om nog meer spullen een tweede leven te geven, zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders ‘live’ kunnen ruilen. KrijgdeKleertjes.nl bestaat sinds eind 2012. Inmiddels zijn ruim 5000 mensen uit heel Nederland lid van de website. Het ruilpunt in Woudrichem is het negenentwintigste ruilpunt van het land. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Voor meer informatie zie www.krijgdekleertjes.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl