Burgemeester Werkendam ontvangt eerste kunstbundel

Foto: Marcel Vaandrager
28 november 2018, 14:11
Verlopen

WERKENDAM - Dinsdagavond 27 november werd aan het begin van de laatste officiële raadsvergadering op bijzondere wijze stilgestaan bij het einde van de gemeente.

Klaas Rienks, voorzitter van de adviescommissie Kunst en Cultuur, overhandigde aan burgemeester De Boer het eerste exemplaar van een kunstboek. Hierin staan alle kunstwerken in de openbare ruimte van de vijf woonkernen van Werkendam.

Samen met uitgever Marcel Vaandrager en fotografe Irene Damminga vormden zij meer dan een jaar het team om alle gegevens van de kunstwerken te achterhalen en te fotograferen. “Het archief van de gemeente laat nogal wat te wensen over op dit vlak,” volgens Rienks. Ook alle raadsleden ontvingen aan het einde van de vergadering een exemplaar van het boek. Het boek is voor € 17,50 te koop bij het Biesbosch MuseumEiland en bij boekhandel De Angelot in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl