Gemeente Altena start proef met wijk-GGD’er

Foto: Archief
30 augustus 2019, 18:20
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena start binnenkort een proef met een zogenaamde wijk-GGD'er. Deze GGD'er zou het aantal overlastmeldingen over kwetsbare personen of personen met verward gedrag helpen te verminderen.

In de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem is het aantal overlastmeldingen in de afgelopen jaren flink toegenomen. In 2014 waren 52 meldingen gedaan, maar in 2017 waren dat er 124. De wijk-GGD’er moet ervoor zorgen dat onnodige politie-inzet, traumatisering en escalatie bij personen met verward gedrag wordt tegengegaan.

De wijk-GGD’er signaleert vroegtijdig en gaat gevraagd en ongevraagd preventief op personen met verward gedrag af. De inzet van de wijk-GGD’er wordt betaald uit een subsidie die de gemeente in juli heeft ontvangen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl