Onderzoek naar miscommunicatie rondom wegafsluiting A27

Foto: Archief
4 september 2019, 17:19
Verlopen

ALTENA - Rijkswaterstaat gaat onderzoeken hoe miscommunicatie rond wegafsluitingen voortaan voorkomen kan worden. Veel automobilisten strandden zaterdagavond bij de Tol in Sleeuwijk, omdat de Merwedebrug in de A27 de richting van Gorinchem volledig was afgesloten in tegenstelling tot eerdere berichten.

Rijkswaterstaat voerde twee soorten werk uit. Van vrijdagavond tot en met maandagochtend was er een geplande afsluiting voor asfalteerwerkzaamheden tussen Hooipolder en de Merwedebrug, waarbij de afrit Werkendam open bleef, evenals de Merwedebrug. Omdat hierdoor naar verwachting al minder verkeer zou zijn, is besloten om meteen het onderhoud aan het beweegbare deel van de Merwedebrug uit te voeren.

Voor deze werkzaamheden moest één rijstrook dicht. In de praktijk stond verkeer richting Utrecht ruim 1,5 uur stil voor de brug. Wegwerkers moesten een barrière installeren om veilig op de brug te kunnen werken. Dat duurde tot middernacht en dat duurde langer dan gepland. Tussendoor werd mondjesmaat verkeer doorgelaten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl