Eerste hop geoogst in Altena sinds eeuwen

Foto: Altena TV
13 september 2019, 10:41
Verlopen

ALTENA - Het is decennia geleden dat er voor het laatst hop geoogst werd in Altena. Maar toen in april 2019 de eerste hoppalen geplaatst werden, wist men dat die eerste oogst steeds dichterbij kwam.

En zo gebeurde het ook. Vorige week werd de eerste hop geoogst voor het Altena bier met hop uit Altena. De oogst die nu gedaan wordt, is een experiment. Dit experiment is volgens Ronald van den Ende goed verlopen en zal in de komende jaren opnieuw geschieden.

Elke kern krijgt zijn eigen soort ‘Altena bier’. Over de namen is Van den Ende ook al aan het nadenken. “Een quadrupel uit Veen, een V1 wordt dat dan, een biertje die inslaat als een bom”, zegt Van den Ende. “Of bijvoorbeeld een Jan Claesen biertje uit Andel.” Wanneer de verschillende biertjes te proeven zijn, weet Van den Ende nog niet precies. Maar als voorproefje is er al het Altena bier. Wie Altena bier met hop uit Altena wil proeven, moet nog even wachten. Pas in 2021 zal er voldoende hop ‘rijp’ zijn om er genoeg bier mee te gaan brouwen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl