ZVDO’74 komt niet in hun spel

27 maart 2018, 19:37

ANDEL/WAALWIJK - ZVDO moest afgelopen zaterdag aantreden tegen AquAmigos in Waalwijk. Na de wedstrijd in Andel, eerder dit seizoen, wist AquAmigos de punten mee naar Waalwijk te nemen. Het werd toen 6-9.

De wedstrijd begon met snelle aanvallen van beide ploegen. AquAmigos probeerde met snelle combinaties door de verdediging van ZVDO heen te komen. De verdediging lag echter goed en kon de aanvallen pareren. AquAmigos kon de score wel openen, maar ZVDO wist te antwoorden door een mooie actie van Seppe van der Wielen. Beide ploegen wisten nog meerdere keren het doel te vinden in de eerste periode, die afgesloten werd met 4-3 voorsprong voor AguAmigos.

De tweede periode had ZVDO meer moeite met het fysieke spel van AquAmigos. Dit haalde ZVDO uit hun concentratie. Diverse overtredingen waren nodig om de tegenstander te stoppen. Wel werd voorkomen dat de stand te ver zou oplopen in het nadeel van ZVDO. De rust werd ingegaan met 6-3 achterstand.

Na de rustperiode ging de wedstrijd verder waar deze voor rust geëindigd was. De scheidsrechters beoordeelden veel overtredingen van ZVDO te zwaar en bestraften deze met uitsluitingen van 20 seconden. ZVDO kwam er niet aan toe om hun eigen spelletje te spelen. AquAmigos maakte hier dankbaar gebruik van en wist uit te lopen naar 9-4 voorsprong.

De laatste periode was wel duidelijk dat de punten niet meegenomen zouden worden naar Andel. AquAmigos wist uit te lopen naar een eindstand van 11-5 (4-3, 2-0, 3-1, 2-1).
ZVDO zal zich snel moeten herpakken, want ze gaan nu een cruciale fase van de competitie in. Met de laatste 3 wedstrijden van het seizoen zal er een goed resultaat neergezet moeten worden tegen directe tegenstanders, om volgend jaar ook in de eerste klasse uit te komen.