Wint vesting Woudrichem 4 maanden 2 elektrische auto’s?

Foto: Goof van Vliet
9 februari 2019, 06:44
Verlopen

WOUDRICHEM - De Provincie Noord-Brabant en de organisatie Natuur en Milieu hebben een wedstrijd uitgeschreven die maximaal 3 buurten in Brabant kunnen winnen. 4 maanden lang kunnen als proef 2 elektrische Hyundai Ionics door 10 tot 20 gezinnen gedeeld worden.

Geparkeerde auto’s domineren nu het beeld van de historische vesting van Woudrichem, ook overdag wanneer vooral tweede auto’s blijven staan. Er mogen geen zonnepanelen op de daken in de historische stad. Bewoners investeren wel graag in duurzaamheid. Met Woerkumer Weelde wordt er ook geïnvesteerd in een groenere vesting. Bewoners van de 350 woningen willen nu heel graag het experiment aangaan met de elektrische deelauto’s. Er zijn ook bewoners die graag een elektrische bus voor grotere spullen willen delen. Aanhangers worden al gedeeld.

Woudrichem, een van de oudste vestingsteden van Brabant, heeft grote kans om de meest moderne vorm van vervoer te winnen. De vesting behoort namelijk tot de 5 genomineerden. Op zaterdag 16 februari rond 15.00 uur wordt door gedeputeerde Anne-Marie Spiering in de vesting bekend gemaakt of Woudrichem tot de winnaars behoort. Ze zal een van de auto’s meenemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl