Autodelen in de vesting Woudrichem gestart

Foto: Sander van Strien
9 maart 2019, 12:00
Verlopen

WOUDRICHEM - De proef met de deelauto’s in de vesting van Woudrichem is op zaterdag 9 maart echt van start.

De gebruikersovereenkomsten met 31 autodelers zijn getekend, de 2 Hyundai Ioniqs hebben hun plek ingenomen bij de laadpalen en op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur werden de autorijders op het Arsenaal wegwijs gemaakt in het rijden met een elektrische auto en in het delen ervan met andere bewoners. Er zijn al meer aanvragen tot deelname binnengekomen, maar er kunnen er niet meer meedoen. Iedereen is zeer benieuwd of het zal bevallen.

Als de proef van 4 maanden slaagt, is er een grote kans dat er nog 4 maanden aangeplakt zullen worden. Daarna zullen de bewoners zelf moeten investeren in een vervolg. Het mooiste zou zijn als er meerdere verschillende soorten auto’s komen die gedeeld kunnen worden. Enkele ondernemers denken nu bijvoorbeeld al na over een gedeelde elektrische bus.

De proef kan niet alleen leiden tot energiebesparing maar vooral ook tot het terugwinnen van openbare ruimte op straat voor wandelen, fietsen, terrassen en groen. De bewoners zullen voor andere geïnteresseerden ook een of meer proefrijdagen gaan organiseren. De Universiteit van Groningen doet in opdracht van Natuur en Milieu onderzoek naar de ervaringen van de bewoners.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl