Nationale Molendag op zaterdag 11 mei

Foto: Leo Dijksman
16 maart 2019, 17:34
Verlopen

ALTENA - Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei 2019 zijn vele honderden wind- en watermolens in Nederland open voor bezoek. Ook molens in de gemeente Altena zijn op zaterdag 11 mei geopend voor het publiek.

Steeds meer Nederlanders bezoeken een molen tijdens Nationale Molendag en op regionale molendagen. De toegenomen interesse in alternatieve energievormen zorgt er onder andere voor dat we met andere ogen naar molens kijken. Vroeger waren ze zo gek nog niet. De molenaar deed zijn werk met behulp van de wind of van een snelstromende beek. Dat kostte niets en was ook nog eens goed voor het milieu. Bezoek de Uitwijkse molen in Uppel, de Zandwijkse molen in Uppel, de Molen van de Vervoornepolder in Werkendam of De Witte Molen in Meeuwen.

Kijk op de website https://www.molens.nl/nationalemolendag/ voor adressen en meer informatie. De molendag is in Altena op 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl