Ruim 8 kilo zilver ingeleverd voor nieuwe ambtsketen

Foto: Archief
30 april 2019, 19:00
Verlopen

ALMKERK - De actie 'De ambtsketen van Altena ook een beetje van u?' heeft inmiddels 8 kilo zilver opgeleverd. Inwoners konden tot en met 30 april hun zilveren lepeltje, muntje of potje kwijt aan de balie van het gemeentehuis in Almkerk.

Bij een nieuwe gemeente hoort ook een nieuwe, zilveren ambtsketen. Het leek burgemeester en wethouders een mooi idee om inwoners uit te nodigen hun overbodig zilver bij de gemeente in te leveren. De stukken worden dan omgesmolten ten behoeve van de ambtsketen. Het is nog de vraag of al het ingeleverde materiaal ook echt van zilver is of voor een deel wellicht alleen verzilverd.

Vijf lokale kunstenaars zijn op dit moment bezig met een ontwerp voor de nieuwe ambtsketen. Die moeten halverwege volgende maand af zijn. Een speciale commissie kiest uiteindelijk het winnende ontwerp. De nieuwe keten wordt nog dit jaar in gebruik genomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl