Programma dodenherdenking in Sleeuwijk

Foto: Erik Wijburg
2 mei 2019, 19:02
Verlopen

SLEEUWIJK - Op zaterdag 4 mei staat ook Sleeuwijk stil bij de slachtoffers tijdens dodenherdenking. Vanaf 19.40 uur start de stille tocht gevolgt door de herdenking bij het Verzetsmonument.

Onder begeleiding van Showkorps Wilhelmina vertrekt men vanaf de parkeerplaats bij de Hervormde Kerk Sleeuwijk naar het Verzetsmonument aan het Vijverplein. Ook bij de aankomst speelt het Showkorps. Om 20.00 uur zal er 2 minuten stilte in acht worden genomen waarna een toespraak volgt door Wethouder Peter van der Ven. Aansluitend worden de namen opgelezen van de 34 verzetsstrijders uit het land van Heusden en Altena die in de strijd tegen de bezetter door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

De kranslegging zal plaatsvinden door de gemeente, veteranen en oud strijders, 4 mei comité en Oranjevereniging Sleeuwijk. Scholieren van groep 8 dragen een vaantje over aan scholieren van groep 7 in het kader van het adopteren van het monument. Tijdens het leggen van kransen en bloemen speelt Showkorps Wilhelmina koraalmuziek. Overige verenigingen en organisaties die een krans willen leggen, dienen dit kenbaar te maken aan de heer Jan Kapel van het 4 mei Comité Sleeuwijk via  j.kapel@ziggo.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl