ACKC houdt kampioensaspiratie levend

2 juni 2019, 18:46

ALMKERK - De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen stond zaterdag 1 juni op het programma voor ACKC. Olympia uit Spijkenisse kwam op bezoek. Deze tegenstander was ACKC in mindere doen maar net de baas in de eerdere uitwedstrijd. Het werd toen 11-12.

Nu moest er worden gewonnen om op 15 juni de kampioenswedstrijd aan te gaan tegen mede koploper en ook al gepromoveerde Korbatjo. ACKC kwam sterk uit de startblokken, nam een 7-1 voorsprong en kon gedurende de eerste helft dit gemakkelijk uitbreiden naar 13-5. ACKC bleef geconcentreerd spelen en ging in het tweede bedrijf op dezelfde voet verder. Scoren was geen probleem. Alle spelers behaalden hun beste niveau. Halverwege de tweede helft was de stand al opgelopen naar 20-7 en kon scheidend coach Den Hartog diverse spelers een publiekswissel geven.

Ondanks dat werd de score opgevoerd en werd er uiteindelijk een prachtige 27-7 overwinning binnen gesleept. De kampioenswedstrijd tegen en bij Korbatjo in Oud-Beijerland zal op 15 juni zijn. Aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur.