Altena in top 10 van inbraken tijdens zomermaanden

Foto: Archief
21 juni 2019, 09:16
Verlopen

REGIO - Altena is een van de gemeenten waar het aantal inbraken in de zomermaanden naar verhouding het meest toeneemt. De gemeente staat in de top 10 van gemeenten waar het aantal inbraken ten opzichte van de rest van het jaar het hardst stijgt.

Ook Gorinchem staat in die top 10. Dat betekent niet dat het absolute aantal inbraken in die twee gemeenten hoog is. In Altena waren bijvoorbeeld vorig jaar tijdens juli en augustus zestien woninginbraken. Een relatief laag aantal vergeleken met andere gemeenten.

Toch maant de politie inwoners alert te zijn in de zomervakantie. Juist doordat veel mensen van huis zijn, zien inbrekers hun kans schoon. Ook buurtoezichthouders zijn alert.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl